Startpagina

Je levensdoel bereiken

Veel mensen weten dat hun leven een bedoeling heeft, maar hebben geen idee wat die is of hoe ze die kunnen vinden. Sommigen lijden omdat ze te veel dromen hebben. Ze verzinnen van alles en weten niet goed hoe ze uit al die mogelijkheden moeten kiezen en hoe ze hun energie moeten richten. Of ze stuiten op obstakels die onoverkomelijk lijken. Soms is die frustratie onhoudbaar.
Om jouw gaven, talenten aan de wereld om je heen te laten zien heb je intenties en doelgerichtheid nodig. Je gaat je leven in eigen hand nemen. Dit betekent afstand nemen van kinderlijke passiviteit. Kinderen hebben weinig te vertellen over waar ze leven of volgens welke regels ze leven. Ze passen zich op de een of andere manier aan hun omgeving aan; ze gaan ten onder of ze bloeien op.

Mensen nemen deze kinderlijke passiviteit afhankelijk van hun keuzes en omstandigheden mee in hun volwassenheid. De tijd waarin we nu leven vraagt om iets meer dan dat. Die vereist dat we ons ontpoppen als volwassenen en actieve deelnemers worden van onze eigen werkelijkheid. Blijf geen passieve toeschouwer die hulpeloos toekijkt hoe de wereld om je heen zichzelf om zeep helpt.

Manifesteren

Niets gaat vanzelf. Manifesteren d.w.z ons leven vorm geven vanuit onze talenten, vraagt visie, inspiratie, een sterke wil en betrokkenheid. Verander je gedragspatroon en verander je eigen lot. Mensen kunnen door hun innerlijke opvattingen te veranderen, de uiterlijke vorm van hun leven veranderen.

Co-creatie.
Je ziel heeft een reden om hier te zijn. Je kunt je eigen visioen van wat je in je leven wilt creëren verwezenlijken, en in deze wereld manifesteren. Je kunt iets nieuws creëren, maar het ligt voor de hand dat je gebruik zult maken van wat er bestaat.
Deze tocht naar heelheid en vervulling is te vergelijken met een grote expeditie. Je zou nooit onvoorbereid aan zo'n reis beginnen. Je zorgt voor een uitrusting en een route. Dan zet je de eerste stap. Je zult obstakels tegenkomen, moeilijkheden, maar in je hart weet je dat niets je kan weerhouden.
De berg is er, het avontuur wacht.

Het manifestatieproces

Alles wat leeft heeft een kern. Jij hebt een kern die door je binnenste loopt, van je kruin tot je stuitje, van hemel naar aarde. Schepping vindt plaats vanuit onze kern. We groeien vanuit onze kern en onze kern is ons heilige centrum.
De manifestatiestroming, is de stroming van de kruin naar het stuitje. Deze stroming beweegt zich stap voor stap van ideeën naar werkelijkheid. Als routeplanner kan deze stroming je tot gids dienen bij het doelbewust scheppen van het leven waar je van droomt.

Begin met het opruimen van blokkades. Maak daarbij gebruik van het chakra-systeem (kijk voor basisinformatie bij  'energielichamen'  en 'ontdek je ziel' van deze website). De chakra's gedragen zich als doorgangen tussen je innerlijke wereld- de wereld van je ervaringen- en de uiterlijke wereld van je omgeving. Wanneer je chakra's open zijn, werken je geest en lichaam harmonieus samen om je handelingen meer effect te geven in de wereld.

Chakra's kunnen geblokkeerd, ontregeld of gesloten raken. Ruim de blokkades in de chakra's op en je levenskracht zal productiever worden.

Bewustzijn schept

'Bewustzijn schept' is een kernprincipe van het manifestatieproces. Wat je kunt bevatten en geloven, kun je bereiken. 
Al het door de mens gemaakte is als gewaarwording begonnen- met een idee, een visioen, een droom of een intentie'. Al deze woorden beschrijven de wereld van bewustzijn, de innerlijke, subjectieve wereld die geen tastbare, 'werkelijkheid' kent.
Om van droom naar werkelijkheid te komen, is het noodzakelijk om je ideeën te verhelderen, je obstakels en beperkingende overtuigingen te verwijderen , openstaan voor begeleiding en 'genade' en de kracht van leegte aan te boren.

We beginnen bij het zevende chakra. Dit is het 'hoogste' chakra in het menselijke energiesysteem. Het heeft betrekking op het allerhoogste plekje van het lichaam, de kruin ofwel de kroon van het hoofd. Het is het punt van binnenkomst van de universele geest in je individuele body-mind. Je kruinchakra is de ontvanger van bewustzijn uit de bron. Zorg er altijd voor dat je verbonden blijft met dit centrale punt, ook wanneer chaos en problemen zich overal om je heen voordoen.

Je vermogens leven

Waar hebben we het over? Over uitproberen, experimenteren, nieuwe wegen inslaan. Dit moet een vast onderdeel van je leven worden. Je activeert je lichaam om zich schoon te maken, om tekorten aan te vullen en dat geeft nieuwe energie. Emotioneel gooi je veel van je af. Oude angsten, somber denken wordt minder en het wordt makkelijker om nieuwe initiatieven te nemen.
Wat is dat 'je vermogens leven''?
Iedereen is geboren met vermogens. Die hoef je niet te ontwikkelen. Vermogens heb je gewoon. Je hoeft er alleen bewust van te worden en er mee leren omgaan.
Voorbeelden van vermogens:

Zijn: Iemand waar je graag bij bent. Die heeft het vermogen van Zijn. Die persoon hoeft alleen maar aanwezig te zijn en het doet anderen goed.
Empathie: Je voelt onbewust al aan wat er in een ander omgaat. Zijn verdriet, zijn boosheid, etc. Dit kan verwarrend zijn. Is dit verdriet van mij of van haar?
Helderziendheid: Je kunt energie waarnemen, aura's zien, overledenen of wezens zien. Veel mensen sluiten dit af, omdat ze ervan schrikken, of niet geloofd worden, maar je vermogen blijft in potentie aanwezig en je kunt het weer vrij maken.
Intuïtie/Helderwetend: Je krijgt zomaar ingevingen die kloppen. Je weet meteen al het antwoord, hebt meteen helder hoe een situatie in elkaar zit.
Helderhorendheid: Je hoort antwoorden. Kunt vragen aan jezelf stellen en hoort letterlijk het antwoord. Soms hoor je andere stemmen. Deze stemmen zijn altijd positief en geven altijd verheldering.

Misschien komen een aantal van deze vermogens je bijzonder voor. Leer er gewoon mee omgaan. Het hoort bij je volle potentieel van mens-zijn! 
Hooggevoelige mensen zijn mensen die al veel van hun vermogens leven. Ze zijn al ver in hun ontwikkeling van volledig mens zijn. Omdat hun gevoeligheid vaak niet begrepen wordt,kost het ze energie. Soms sluiten ze zich af en lijkt dat het enige dat ze helpt om te overleven. Met je gevoeligheid en je vermogens om leren gaan, is dan een vereiste.

Je 'talenten' leven.

Iedereen is geboren met een pakketje aan talenten en vermogens. Talenten zijn bijvoorbeeld:

* motoriek, zoals bij dansers, boomklimmers of sporters. Of fijntjes, zoals bij tekenaars of modelbouwers.
* communicatieve vaardigheden, zoals bij sprekers, dichters, songwriters of schrijvers.
* creatief kunnen denken: uitvinders, vernieuwers, ontwerpers.
* sociale vaardigheden: mensen die goed met anderen kunnen omgaan, graag zorgen.
* sterk in structureren: orde, organiseren, structureren gaat je gemakkelijk af.

Het leuke van je talenten is dat je ze kunt ontwikkelen. Dat moet niet, het kan. Hoe meer je oefent in je talent, hoe sterker je erin wordt. Je durft weer te kijken naar nieuwe mogelijkheden, naar nieuwe uitdagingen. Niet omdat je zo nodig bezig moet zijn, maar omdat het je geluk geeft als je je potentieel leeft.
Het geeft een geluksgevoel wanneer je je talenten en vermogens kunt 'leven'.