Je innerlijke krachtbron

Wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen gedachten en gevoelens?
Veel mensen hebben moeite om onderscheid te maken tussen gedachten en gevoelens. Hier zijn wat aanwijzingen voor het verschil tussen gedachten en gevoelens:
Gevoelens treden op als een reeks herkenbare gewaarwordingen in je lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld boos bent, voel je misschien spanning in je schouders en kaak en gonst het in je hoofd van de energie. Maar wanneer je bijvoorbeeld droevig bent, voelen je borst en je hart misschien zwaar aan en lijkt het alsof je keel dicht zit.
 Met meditatie kun je ontdekken hoe je je gevoelens direct als gewaarwordingen kunt ervaren, los van de gedachten en verhalen waarvan ze gewoonlijk zijn doordrongen.

Gedachten zijn de beelden, herinneringen, overtuigingen, oordelen en overdenkingen die door je geest zweven en vaak je gevoelens veroorzaken. Je kunt jezelf oefenen om sterke gevoelens te ontleden in de onderdelen die eraan ten grondslag liggen door jezelf de volgende vragen te stellen: welke gedachten en beelden zorgen ervoor dat ik me voel zoals ik me voel? En wat ervaar ik momenteel in mijn lichaam, los van mijn gevoelens?
Gedachten genereren niet alleen gevoelens, maar ze doen zich ook vaak voor als gevoelens (zodat je niet je werkelijke gevoelens voelt), proberen je te doen geloven dat je bepaalde gevoelens niet hebt, veroordelen je gevoelens of onderdrukken deze zelfs volledig. Hoe meer je gedachten en gevoelens kunt onderscheiden, hoe duidelijker en bewuster je contact kunt maken met je innerlijke ervaring ( en hoe beter je die kunt uitdrukken).

Krachtige processen

'Alles wat we zijn is het gevolg
van wat we hebben gedacht'.
Boeddha

Dat een mens zichzelf kan veranderen en zijn leven kan bepalen, is de conclusie van iedereen die nadenkt over en zich openstelt voor de kracht van de juiste gedachte.
Je huidige werkelijkheid of je huidige leven is het resultaat van de gedachten die je hebt gehad. Veel mensen voelen zich gevangen of ingeperkt door hun huidige omstandigheden. De werkelijkheid zal veranderen zodra je van  je innerlijke krachtbron gebruik gaat maken.

Krachtige processen.
Als je je omstandigheden wilt veranderen, moet je eerst je denken veranderen.
De Wet van de aantrekkingskracht gehoorzaamt altijd aan je gedachten. Bewijs jezelf een gunst: verwacht iets positiefs.
Verwachting is een sterke aantrekkende kracht, want daarmee haal je dingen naar je toe.Verwacht de dingen die je wilt, en verwacht vooral geen dingen die je niet wilt.
Verlangen bindt je aan het gewenste ding en verwachting haalt het je leven binnen.
Wat verwacht je nu?

Eerste proces: een nieuwe start.
Als gebeurtenissen niet zijn gegaan zoals jij had gehoopt, speel ze dan nog een keer af in je geest op een manier die je beter uitkomt. Door gebeurtenissen te herscheppen in de gewenste vorm, schoon je je frequentie van de dag op en zend je voor morgen nieuwe signalen uit. Je hebt doelbewust beelden voor je toekomst gecreëerd.

Proces van dankbaarheid.
Om
te beginnen maak je een lijst van dingen om dankbaar voor te zijn. Dit transformeert energie en daarmee je denken. Was je eerder gefocust op wat je niet hebt, op je klachten en problemen, sla nu een andere richting in nadat je deze oefening hebt gedaan.
Je gaat je dankbaar voelen voor alle dingen die je een goed gevoel geven.
Dankbaarheid brengt je hele wezen in harmonie met de creatieve energie van het universum. Het trekt steun en waardering aan.
Je kunt onmogelijk meer in je leven brengen als je je ondankbaar voelt over wat je hebt.
Waarom?
Omdat de gedachten en gevoelens die je uitzendt als je je ondankbaar voelt, negatieve emoties zijn.Gedachtenstop

"Gedachten zijn net geneesmiddelen
als ze verkeerd worden gedoseerd
ga je er aan te gronde"

Gedachtenstopmethoden
Deze methoden worden vaak voorgeschreven bij slaapstoornissen, maar zijn ook geschikt om jezelf overdag bij de les te houden. Een wetenschappelijk bewezen manier is een heel letterlijke, namelijk hardop 'stop' zeggen. Het expres laten vallen van een pen of munt kan ook. Op die manier kun je de maalstroom aan gedachten even tot bedaren brengen.

De kracht van gedachten

De laatste jaren heeft onderzoek steeds overtuigender aangetoond dat ook gedachten van invloed kunnen zijn op de functies van onze organen en op ons afweersysteem.
Zo bleek dat de hersenen bepaalde stoffen aanmaken die een effect hebben op het hele lichaam. Deze stoffen worden afhankelijk van gedachten gevormd. Bij negatieve gedachten worden andere stoffen aangemaakt dan bij positieve. En er bestaat een directe relatie tussen negatieve gedachten en ons weerstandsvermogen. Zo heeft iemand die enthousiast, positief en optimistisch is ingesteld een kleinere kans om ziek te worden. En ziekte kan soms een gevolg zijn van bepaalde negatieve emoties.

Kristalhelder.
De invloed van gedachten lijkt nog verder te gaan. De japanse fysicus Masaru Emoto doet al vele jaren onderzoek naar de invloed van gedachten op waterkristallen. Zijn tests leiden steeds tot dezelfde resultaten: water 'luistert' naar woorden, emoties en gedachten en ontvangt trillingen van lettertekens. Emoties als liefde, haat en dankbaarheid weerspiegelen zich in de vorm van waterkristallen, net als begrippen als ziel, engel en duivel.
Als gedachten die invloed  op water hebben, dan kunnen ze ook de rest van onze omgeving beïnvloeden.

Schone lei

Een deel van je gedachten wordt bepaald door daden en gebeurtenissen uit het verleden. Die kunnen nog altijd heel aanwezig zijn. Noteer alle dingen die je nog steeds dwarszitten: met name die dingen waar je spijt van hebt of die je verkeerd hebt aangepakt. Maak een lijstje en probeer daarin een volgorde van belangrijkheid aan te geven. Noteer vervolgens elk punt op een vel papier, maak van elk vel een prop en gooi die in de prullenmand.
Weg ermee.
Een bevrijding van je verleden.
Nu kun je met een schone lei beginnen.

Mallemolen of mediteren.

De hele dag dwalen er duizenden gedachten door je hoofd, dat is heel normaal en misschien wel de meest typische eigenschap van mensen. Maar het is wel goed om je te realiseren dat 95 procent van die gedachten nutteloos zijn. Slechts vijf procent van alle gedachten die door je hoofd schieten zijn echt van belang. Wie zich daarvan bewust is , zet een grote stap vooruit. Bij mediteren  geldt de simpele opdracht: herken die mallemolen van gedachten. Laat je er niet door leiden, maar geef die niet aflatende stroom een naam, noem hem 'mallemolen'.
Elke keer dat er weer een nieuwe gedachte komt, schuif je hem naar waar hij hoort: in de mallemolen. Dan kun jij weer terug naar de stilte of je adem.

Probeer je gedachten niet te beoordelen, maar ga ze herkennen. Weet waar je ze, indien gewenst, kunt wegzetten.

Zo kun je de stroom gedachten ook indelen en benoemen.
Gedachten over het verleden noem je 'herinnering' en die over de toekomst plannen'. het maakt niet uit of je vaak afdwaalt, als je je er maar bewust van bent en een manier ontwikkelt om je gedachten te ordenen. De daad van loslaten en het weer terugkomen in het hier en nu, dat is de training van meditatie.

oefening:
Een hulpmiddel kan zijn om je gedachten, of de benaming die je eraan geeft, op een wolk te plakken. Elke gedachte plak of schrijf je op een wolk en die laat je wegdrijven. geef je over aan het niets en wacht op de volgende gedachte die je ook weer aan de wolken meegeeft, net zolang tot je hoofd helemaal leeg is. Soms zijn er gedachten die stug blijven terugkomen.
Meestal gaat het dan om iets dt nog verwerkt moet worden;
Na een tijd zul je ontdekken hoe jouw manier van denken in elkaar zit. je merkt hoeveel tijd er verloren gaat met 'nutteloos' denken en hoeveel invloed dat heeft op je leven.
Wees je daarvan bewust, laat al die gedachten niet met jou aan de haal gaan: jij bent de baas. Probeer eens te denken vanuit je hart, deze plek kan beter luisteren vanuit gevoel of wijsheid. Je kunt dan beter reageren op de dingen in plaats er helemaal door in beslag te worden genomen.

Affirmeren

Experts schatten dat 70% van onze gedachten negatief zijn.
Heb je ooit wel eens bewust geluisterd naar je eigen gedachten?
Je zou het voor de grap eens een dag moeten doen. Op een gemiddelde dag heb je echt enkele tientallen negatieve gedachten.
"Jemig wat stom van mezelf" of "Dit lukt me nooit".

Wat je eigenlijk doet is jezelf affirmeren: je bevestigt je eigen gedrag. Maar dat op een negatieve manier. En dit doe je niet alleen in gedachten, je spreekt het ook uit: tegen jezelf, in gesprekken met anderen en naar anderen toe, bv je kinderen.

Heb je enig idee hoeveel kracht je gedachten hebben?
Doe mee met het experiment en ervaar zelf. Voel wat het met je doet.
Denken is iets wat jij doet. Je hebt er zelf invloed op.
Denken, of althans, de manier waarop je denkt is een gewoonte. En net als met alle andere gewoontes ben jij degene die er controle over kan hebben.
Het is net als met sporten: je moet er aan werken.

Door je hoofd te vullen met positieve gedachten kun je daadwerkelijk veranderingen in je leven aanbrengen. Als je iets vaak genoeg herhaalt, ga je erin geloven.
Dat werkt in het negatieve( bijvoorbeeld een ouder die steeds tegen zijn kind zegt:'Je bent niets waard", als volwassenen draagt het kind dit nog steeds met zich mee) Maar het werkt ook in het positieve.

Het zou fantastisch goed werken als er iedere dag een personal coach om je heen liep, die je bestookte met positieve teksten:'Wat heb je dat goed gedaan'. Maar de realiteit is anders. De realiteit is dat je je zorgen maakt, de honden blaffen enzovoort.

Affirmaties kunnen een persoonlijk coach zijn. Het zijn teksten die je hardop of in gedachten uitspreekt. Door ze op een positieve manier te gebruiken en regelmatig te herhalen kun je je gedachten over jezelf veranderen en dus ook je leven.

Je kunt jezelf niet dwingen positief te denken, maar je kunt wel je negativiteit accepteren. Je negativiteit accepteren is een liefdevolle daad. Het is een gebaar van hoop. Het betekent ' ik zie wat er aan de hand is en ik weet dat er een betere manier bestaat'. Ik weet dat ik een andere keuze kan maken. Het verleden vergeven en loslaten is de weg voor het maken van een andere keuze.

leren affirmeren: www.affirmatie.nl

Self fulfilling prophecy

Want als je denkt dat je iets kunt, dan trek je als het ware de energie naar je toe om het te kunnen. Als je denkt dat je iets niet kunt, maak je een self fulfilling prophecy: meestal kun je het niet omdat je overtuigingen je tegenhouden.
De wereld is zoveel lichter als je positief in het leven staat. Waarom zou je jezelf niet gunnen de meest verheven gedachten over jezelf te hebben?
'Ik genees mezelf' 'Ik ben prachtig' enzovoort.

Doorbreek je overtuiging.
Soms kan het gebeuren dat je een bepaalde affirmatie bijna niet over je lippen kunt krijgen of dat je kwaad wordt of verdrietig, als je een bepaalde affirmatie niet over je lippen kunt krijgen.
Dat kan betekenen dat bij jou de overtuiging van het tegendeel heel diep zit.

Schrijf dan op welke gedachten er in je op komen tijdens het schrijven van de affirmatie.
Oefen nu et zolang op een bepaalde affirmatie tot je 'm lachend, hardop en duidelijk uit kunt spreken.
Maaiveld.
In Nederland worden we grootgebracht met het idee 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg', en iedereen die positieve dingen over zichzelf zegt, wordt al snel als arrogant bestempeld.
Als iemand je een compliment geeft omdat je iets goeds gedaan hebt, zeggen we al snel; ach, het stelt niets voor. 
Een positieve reactie is: Dank je wel, ik vond het leuk om te doen en ben blij dat het lukte.

Een positieve mindset zorgt ervoor dat je je succes kan vasthouden en vergroten.
zie ook de website www.affirmatie.nl


Gedachten zijn magnetisch

Gedachten en gevoelens zijn magnetisch. Energie van een bepaalde hoedanigheid of frequentie heeft de neiging soortgelijke energie aan te trekken.
Je ontmoet toevallig iemand aan wie je net denkt.
of
Je slaat een boek open en je vindt de informatie die je zoekt.
of
Je richt je aandacht op een trilling, een resonantie waarop je vervolgens afstemt.

Creatie.
Creatie, iedere creatie, begint in de geest. Ook wanneer een idee niet direct vorm krijgt is de gedachte alleen vaak genoeg om de zaak aan het rollen te krijgen. De voornaamste kracht van succesvolle mensen is dat zij hun dromen serieus nemen.
Die dromen zetten ze om in visies, die herhalen ze dagelijks voor zichzelf, zodat het onderbewustzijn erin gaat geloven.
Accepteert het onderbewustzijn de visie dan straalt de persoon de visie als vanzelf uit. Waardoor de droom (vroeg of laat) in de materie wordt gemanifesteerd.
Rijkdom begint met een geesteshouding, met vastberaden doelgerichtheid.
Hoe dieper het verlangen hoe magnetischer de gedachte.

Self-fulfilling prophecy.
Onze (onbewuste) verlangens en denkpatronen creëren onze dagelijkse realiteit. (leuk of niet)
Gedachten hebben een groter bereik dan je beseft. Ga je erop letten dan zie je voorbeelden van hoe je op basis van je denkbeelden je eigen lot creëert.

Het is bekend dat een mens uiteindelijk alles gelooft wat hij tegen zichzelf herhaalt, ongeacht of het waar is of niet. Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen constructieve of destructieve emoties. Het onderbewuste werkt met het materiaal dat wij aanleveren met onze gedachten. Het zal een angstige gedachte evengoed in werkelijkheid omzetten als een gedachte vol moed of geloof.

Als dat dus wantrouwen is kom je voortdurend onbetrouwbare mensen tegen.
Voedt je met liefde dan word je ook steeds meer geliefd. Het onderbewustzijn is te programmeren.

Emoties en gevoelens spelen hierbij een grote rol. gedachten gevuld met een bepaalde emotie kleuren het onderbewustzijn sterk en creëren krachtige beelden, waardoor je meer in de gedachte gaat geloven.
Een emotie vult de gedachte als het ware met vitaliteit en daadkracht.

Killers voor je verlangens zij twijfel, angst en cynisme.

Manifesteren

Met gedachtekracht krijgen wat je wilt noemen we 'manifesteren': het tot stand brengen van wat je wilt in je leven. Hoe werkt het?
De intentie.
Je geestestoestand is van vitaal belang voor het gezond functioneren van je fysieke lichaam.Je geest bevat het allerkrachtigste aspect van het denken: de intentie, die op elk niveau van je wezen veranderingen teweeg kan brengen. Als een intentie sterk is en je duidelijk voor ogen staat, komt er een gedachtestroom op gang- een positief gedachtepatroon- en de energie van die gedachtestroom stuurt een boodschap de wereld in.

Deze boodschap zet een spirituele wet in werking: de wet van de aantrekking.
De energievibratie en het energiepatroon die in de gedachte besloten liggen, zetten de wens of behoefte die je in gedachte hebt om in vorm en materie. Met andere woorden: je krijgt wat je wenst.

Focussen.
Om dit te realiseren moet de geest gefocust zijn en moeten je andere facetten op elkaar afgestemd zijn en dezelfde wens koesteren. Je emoties moeten het eens zijn met je wens. Het werkt bijvoorbeeld niet als je emotionele lichaam bij de gedachte aan een nieuwe baan in de stress schiet, omdat je bang bent voor verantwoordelijkheid en verandering.
Om te manifesteren zul je een troebele, niet-gefocuste geest moeten helen, net als je emotionele lichaam zodat hij je intenties niet langer kan saboteren. Onthoud dat de wet van de aantrekking altijd werkt: als je angstige visualisaties en negatieve gedachten uitzendt, trek je de negatieve situatie waar je zo bang voor bent juist aan.

Let op je woorden en gedachten:
probeer ze zo positief mogelijk te houden.

Intenties

Bewustzijn heeft invloed op materie.
Het intentie-experiment berust op een merkwaardige premisse, die zegt dat ons denken invloed heeft op de fysische werkelijkheid. Iedere gedachte die we hebben is een tastbare energie met het vermogen dingen te veranderen. Een gedachte is niet zomaar een ding; een gedachte is een ding dat andere dingen kan veranderen.

Stel dat onze gedachten invloed hebben op de dingen en mensen om ons heen?
Hoe groot is dan ons vermogen om onze eigen werkelijkheid te scheppen? En hoe werkt het?
De kracht van intentie is zo dat iedere vorm van gefocuste wil enig effect zal sorteren. Uit wetenschappelijk bewijsmateriaal blijkt dat je een effectievere intentiezender zult zijn als je 'coherenter' wordt.
Om het meeste effect te sorteren, moet je de juiste tijd en de juiste plaats kiezen, je geest verstillen, leren hoe je je aandacht kunt concentreren(focussen) en jezelf kunt afstemmen op het object van je intentie- door middel van imaginair repeteren(visualiseren).
Ook geloof in de werking is essentieel.

Intentie-training

Coherentie ontbreekt vaak. Ons handelen kenmerkt zich door flarden van tegenstrijdige gedachten. Je wordt coherenter als je leert je af te sluiten voor nutteloze gedachten, je bezig houdt met het hier en nu.
Je kunt leren je geest tot rust te brengen en concentratie te brengen d.m.v training.
Kies een ruimte:
Kies voor het uitzenden van intenties een plek waar je je op je gemak voelt.
Bepaal welke (hulp) middelen jij nodig hebt om je te concentreren. Kies voor deze ruimte  voorwerpen waar je inspiratie uit put of die betekenis voor je hebben.
Er komt een moment dat je zelfs als je niet thuis bent, deze intentieruimte als vanzelf binnengaat door je er in gedachten in te verplaatsen steeds als je een intentie wilt uitzenden.

Zorg voor de beste ionenniveaus:
* een natuurlijke omgeving
* bij helder weer met een stralende zon
* nabij stromend water
* na een onweer
* in de bergen
Houd deze ruimte vrij van elektronische toestellen en computers.

Piekintensiteit:
Om krachten te verzamelen voor een piekintensiteit, zul je eerst je hersengolven moeten vertragen tot een lichte trance of meditatieve staat. Krachten verzamelen betekent dat je het vermogen ontwikkelt om een staat van opperste wakkerheid in stand te houden. Het is een discipline waarin je van moment tot moment een duidelijker besef hebt van wat er in je innerlijk en om je heen gebeurt, in plaats van alles te 'kleuren' met je emoties of 'in gedachten' ergens anders te zijn.

Aandacht:
Kies een comfortabele houding. Begin nu langzaam en ritmisch te ademen.
Concentreer je op je ademhaling. Dit wordt de basis voor je meditatie. Daarmee breng je je denken tot rust. Behalve deze concentratie heb je een 'reminder' nodig; een mantra, muziek, een toon...
Alert bewustzijn vereist dat je over de focus van je concentratie waakt om in het hier en nu te blijven. Op den duur zal de meditatie je visuele waarnemingen aanscherpen en voorkomen dat je afgestompt raakt voor alledaagse ervaringen. Aanvaard alles wat er gebeurt zonder er een oordeel over te hebben. Aanvaard je eigen gevoelens en ervaringen, inclusief de onaangename. Laat iedere vorm van haast achterwege.

Mededogen:
Voordat je een intentie formuleert, kan het van belang zijn gevoelsmatig contact te krijgen met het intentieobject. Zorg dat je hem of haar leert kennen. Concentreer nu je aandacht op je hart, alsof je er een licht naar toe stuurt. Gun jezelf een liefdevolle gedachte. Oefen je erin om je en een of meer van je medemensen te verplaatsen. Stel je hart open voor het lijden om je heen. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Geneesintentie

Probeer je bij het uitzenden van een geneesintentie naar een medemens eerst in zijn situatie te verplaatsen. Stel je voor wat het betekent om hem te zijn en door deze huidige crisis te worden gekweld. Probeer empathie te hebben met zijn lijden. Richt nu je liefdevolle gedachten op het doelobject of de doelpersoon.

* Breng je intentie zo specifiek mogelijk onder woorden.
* Visualiseer met al je zintuigen het gewenste resultaat.
* Maak je een zo levendig mogelijke voorstelling van je intentie; het gewenste resultaat als een reeds bestaand feit.
* Kies het juiste moment- denk aan een plaats waar verhoogde geomagnetische  activiteit heerst.
* Zend alleen intenties uit op dagen dat je je tevreden en in elk opzicht goed voelt.
* Geloof in de kracht van de intentie. Houd het gewenste resultaat vast voor ogen. Het is van belang dat genezer en patiënt hetzelfde geloven.(je diepste overtuigingen)
* Geef je intentie over aan een kracht , groter dan jijzelf. Laat het resultaat los.