Startpagina

Ziel en lichaam

'Onthoud dat, er is altijd een alternatief'.

Ziel en lichaam geven elkaar voortdurend feedback. Wij hebben bedacht dat ze gescheiden zijn en zijn vervolgens gaan geloven dat die scheiding echt is. In alle wijsheidtradities heeft de ziel een andere betekenis. Ze is de bron van leven, de vonk die levenloze materie bezielt. Uit de ziel worden de geest en de emoties geboren. Met andere woorden, de ziel ligt aan de basis van onze ervaring. Alles wat de ziel doet, komt tot uiting in een lichamelijk proces.
Zonder een lichaam kun je geen zinvol leven leiden. Dat betekent dat je ook zin moet geven aan je lichaam. Wat geeft je lichaam fundamenteel betekenis, bestemming, intelligentie en creativiteit? Veruit de meeste mensen geloven dat  de ziel hun leven op een dieper niveau zin geeft. De ziel is goddelijk, zij verbindt ons met God. In zoverre het leven liefde, waarheid en schoonheid kent, beschouwen wij de ziel als de bron van deze eigenschappen. Zonder de ziel kun je geen lichaam hebben, dat is letterlijk zo. Dat is het vergeten wonder. Ieder van ons is een vleesgeworden ziel.

Het leven dient een volledige ervaring te zijn. Mensen blijven met zowel lichamelijke als geestelijke problemen worstelen zonder dat ze ooit tot de kern van de problemen doordringen: de verstoorde samenwerking tussen lichaam en ziel. Nu is je lichaam klaar voor een nieuwe doorbraak die het zal verbinden met betekenis, de diepere waarden van de ziel. Er is geen enkele reden om je lichaam liefde, schoonheid, creativiteit en inspiratie te onthouden. Het is de bedoeling dat je, net als alle heiligen, extase ervaart. En als dat gebeurt, zullen je cellen daarin meegaan.

 

Onderzoek je Zelfhelende vermogens

'Iedereen moet voor zijn eigen ziel zorgen,
Maar wat te doen als hij hem verwaarloost?
Wat te doen als hij zijn gezondheid of zijn huis verwaarloost?'

Dit 'Werkboek Flowyoursoul' is  gericht op genezing voor jouw ziel.

Index:

Flow is het veranderen van je basisgevoel. het gevolg is een gevoel van thuiskomen.
Wie ben ik?
Wat heb ik werkelijk nodig?
Ruim op dat zal opluchten.
Dat vereist zelfkennis; oprechte zelfkennis is nodig om jezelf te helpen. 
Spiritualiteit en ons zelfhelend vermogen; de wisselwerking tussen geest en lichaam.
'Alles wat er is, houdt met elkaar verband en komt uit elkaar voort, er is een voortdurende 'flow'.

 

Handboek: invloed geest op lichaam vice versa.

Waarnemingen.
Waarneming stuurt onze genen. Je lichaam is van slag als gevolg van het feit dat je geest van slag is. In je oude routine merk je verschijnselen op en neem je antibiotica. Je waarnemingen (overtuigingen) besturen je omgeving(je lichaam), want dat is de omgeving van een ziekte, je genetische opbouw en je DNA.
Keuzes.
Je hebt de macht om de situatie anders te zien dan voorheen. Ik heb de macht om een innerlijke omgeving te creëren die niet onderhevig is aan ziekte.
Bewustzijn.
De optie van bewustzijn kan een pijnlijke periode voorkomen (ook bij spierkrampen etc). De invloed van je instelling op je fysieke welzijn is enorm.
Bewustzijn van bewustzijn is krachtig. Je oude door het Ego gedomineerde aanpak en deze nieuwe aanpak moet je van elkaar leren onderscheiden. Dankzij bewustzijn is alles mogelijk. Richt je daarbij op je Innerlijke Bron en verzamel nieuwe overtuigingen over je genen. Je gewoon bewustzijn van het feit dat je oefent kan je conditie al verbeteren.
Adviezen voor het implementeren van bewustzijn:
1. ontwikkel openheid voor alle mogelijkheden;
alles is mogelijk zonder uitzondering.
2. oefen in je eigen tempo, op je eigen manier, in situaties die zich in jouw leven dagelijks voordoen.
3. wens wat je voor jezelf wenst anderen nog meer toe. Leer geven i.p.v te vragen. Leef zonder oordeel en wees hulpvaardig.
4. herhaal dingen, herlees een boek. Herhaal de affirmatie: 
' Ik laat oude denkwijzen los en ik ga bewustzijn binnen'.
Wees je vooral bewust dat je je oude bewustzijn niet langer nodig hebt.

Gedachten

Pak je gedachten aan. Neem bewust waar en laat de hechting aan pijn of leed(egoïsme), onderbreking of verveling los of om  mentale barrieres te creëren los. Bewustzijn helpt je anders te denken en brengt genezing.
De vele wegen van bewustzijn:
1. Intellect is niet het enige.
2. Bewustzijn kun je ervaren; merk op wat je in jouw fysieke lichaam voelt.
3. Denk voorbij conflicten, dualisme en dogma's.

Perspectief.
Leef vanuit het perspectief op een plek waar alles mogelijk is i.p.v de grenzen van de overheid, je ouders, leraren en de kerk in stand te houden of je ertegen te blijven verzetten. Bekijk de wereld van de oneindige mogelijkheden.

Slachtoffer.
Houd op slachtoffer te zijn van geestelijke virussen die jou afhouden van jouw vervulling.
Gedrag van besmette mensen om je heen. Stop het gewontedenken.

Makkelijk/moeilijk.
Je vindt het niet langer moeilijk om die bekende denk- en gewoontepatronen te veranderen die jou ervan weerhouden om op een optimaal niveau van succes, geluk en gezondheid te leven. Memen of genen hebben geen controle over jou. Ben je bang om fouten te maken weet dan dat dit geen succes uitlokt.

 

Ontdekkingen

Symmetrie: alles wat je wenst vloeit naar je toe.

'Corrigeer' een gedachte die niet in de goede richting wijst. Zak niet af naar negatieve emoties zoals angst, bezorgdheid, haat of schaamte.

Ego: het ego kan niet bestaan naast afstemming en bewustzijn.

Geluksindex: dingen worden plezierig of onplezierig als gevolg van een gewoonte.
Geef aandacht aan het voelen van jezelf i.v.m jouw verlangens. Je krijgt waarover je denkt.

Afstemming: is bewustzijn in actie. Stem je af op een frequentie die zal je geven wat je denkt. Er is ontbreekt niets. Je kunt alles bereiken. Het is 'nieuw'. het maakt niet uit wat anderen zeggen. Het is geluk en toch anders.  Weet dat je het waard bent om heil te ontvangen. Blif dankbaar

Nu

Er is niets anders dan het nu om in te leven. Leer 100 procent aanwezig te zijn. Je hebt geen behoefte aan al die overbekende denkpatronen en vermijdingstechnieken. Neem je leven in eigen hand door naar verklaringen voor spanningen te kijken. Aanvaard wat er is i.p.v je ertegen te verzetten. Heb geen plannen, geen spijt, geen zorgen over de toekomst, geen schildgevoel over het verleden.
Oefeningen die je helpen in het nu te zijn:
- bestudeer je reacties op mentale verstoringen van jouw leven.
- waar nemen je gedachten je mee naar toe?
- waar denk je aan op dit moment?
-doe meditatie & yoga

Zelfverwerkelijking

Elke ontdekking van iets nieuws is het gevolg van overdenking. Hoe gebruik je jouw geest om dingen in gang te zetten. Gebruik je geest alleen voor datgene wat je wilt creëren.

Verantwoordelijkheid:
- ben je bereid om de verantwoordelijkheid te nemen voor je leven?
- voor je lichamelijke gezondheid?
- ben je bereid je over te geven?
- ben je bereid om vast te houden aan je nieuwe levensvisie?
- ben je bereid om alle onwil op te geven?

Onwillijst:
- verwijder het concept van onwil uit je bewustzijn
- als je negatieve invloeden wilt elimineren, luister dan gewoon niet naar ze
- houd op met beschuldigen
- wat wil je doen bij het verwezenlijken van je dromen
- maak de mening van anderen niet belangrijker dan de jouwe
- orden alle dingen die jouw kant op komen

Zijn:
'Je moet zijn wat je kan zijn'
Passie wint het altijd van excuses. Wees enthousiast. Weet dit is de juiste manier om te doen: niets kan mij hiervan weerhouden; het doet er niet toe wat anderen ervan vinden. Je weet dat je de kracht en de intelligentie hebt en regels van anderen zijn onbelangrijk geworden. Enthousiasme werkt inspirerend en gaat gepaard met plezier en vreugde. Voedt en verzorg je passie; doe alsof het de eerste keer is . Elk moment is een geschenk.

Correctie

'Als jij je geest corrigeert, zal alles in jouw leven op z'n plek vallen'
- Lao Tse

Elimineer alle excuses die zelfbeperkend zijn zoals etiketten en zelfdefinities.
Blijf niet op de automatische piloot vliegen (of je memetische of genetische programmering°
Train mindfulness door bewust te doen wat je onbewust doet (waardoor je vergeet waar je je sleutels neerlegt).
Gebruik de kracht van affirmaties.
Houd op met klagen en verklaren.

Macht: 
Onderschat nooit jouw macht om jezelf te veranderen. 
Laat gedachten waar je jezelf mee naar beneden haalt los.
Het doel is de manier waarop je denkt en doet te veranderen: i.v.m gezondheid en om je emotionele en spirituele ontwikkeling te optimaliseren. En om de juiste personen, mensen, omstandigheden, banen en geld aan te trekken.
Zet oude gedragingen en denkgewoontes opzij tot er verandering komt.
Stel vragen.
Sta open.

'We zitten vast in een eindeloze herhaling van gewoontes. Wij denken steeds maar weer onware gedachten'
Stel jezelf de vraag: 'Als de gedachte waar jij een identiteit mee opbouwt, onwaar is, waarom zou je die dan nog blijven gebruiken?

Richt je geest op je wensen, geloof niet in schaarste.
Welke hulp je ook nodig hebt, hij zal beschikbaar komen als ik er behoefte aan heb.
Dankzij deze hulp kan ik mijn hoogste doelen verwezenlijken. De waarheid over jezelf zal jou werkelijk bevrijden. Je weet wat juist is want dat vertelt je hart je.

 

 

Zelfreflectie

We liegen tegen onszelf. Zodat we alibi's kunnen blijven gebruiken. We staan onszelf toe om ons gewone en nadelige denken te blijven doen door oneerlijk te zijn. Leveren jouw zelfsaboterende gedachten iets op, ook al wijzen de feiten anders uit?
Het beloningssyteem bestaat uit een zak met excuses.
Doe daarom aan zelfreflectie; denk niet zo als iedereen. Veranderingen moet je krachtig doorzetteN. Om een diep mentaal pad te maken, moeten we vele malen de gedachte denken, waarvan wij willen dat die ons leven gaat overheersen. Een nieuwe verzameling overtuigingen.

Een antwoord op de roep van je ziel.