Nieuwe Startpagina

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden naalden op de acupunten van het meridiaansysteem geplaatst om het evenwicht in het lichaam te herstellen. Meridianen zijn de energiebanen in je lichaam. een voorbeeld; als er bij jouw maag een teveel aan energie zit, moet er ergens ander een tekort zijn.

De acupunctuurpunten liggen vlak onder de huid. Er worden speciale naalden in deze punten gestoken, meestal tot ongeveer een halve centimeter diep, om de energiestroom in het lichaam te corrigeren. De genezer kan de naalden enkele minuten tot een half uur laten zitten of ze gedurende tien minuten laten ronddraaien. Als hij de weerstand voelt oplossen, haalt hij de naald eruit.

Enkele van de recentere technieken zijn stimulering van de acupunten met kleur, stemvorken, elektrische stroom of magneten. Andere vooruitstrevende technieken zijn het gebruik van de Acpasonic's HandyPuncture, een apparaatje dat de plaats van de naald inneemt. Dit apparaat is ook geschikt voor eigen gebruik.
verkrijgbaar bij www.roymartina.com

Toepassing:
Acupunctuur wordt al eeuwen als pijnstiller toegepast  en soms ook voor anesthesie bij operaties. Deze acupunctuuranalgesie is gebaseerd op de lichaamschemie. Het is al lange tijd bekend dat op bepaalde plaatsen in het lichaam endorfinen worden geproduceerd, die de mensen vrolijker maken en de weerstand tegen pijn verminderen. Er is ook ontdekt dat het lichaam morfine bevat, wat misschien pijnvermindering door acupunctuur verklaart.

Aura - Somatherapie.
Dit is een relatief nieuw verschijnsel op het kleurenhealingtoneel. Deze methode combineert de vibrationele kracht van kleuren, aroma's en lichten om alle aspecten van het zelf te harmoniseren. Deze ideeën zijn gebaseerd op vroege onderzoeken uit de mystieke tradities (onder chassidische joden) die gebruik maken van kennis over filosofie, energie en kruidentherapieën. Het systeem is gebaseerd op de gedachte dat iedere kleur een golflengte is die de emoties door de chakra's kan beïnvloeden. De patiënten kiezen hun eigen kleuren, daarbij zichzelf diagnosticerend en helend.
 

Triggerpoint Dry needle therapie.

Behandeling met droge naalden zonder medicijnen bij
schouder, spier en pees-problemen (zgn knopen)
resultaat; pijnvermindering en verbeterde mobiliteit
www.myofascialepijn.nl   en www.carelbron.nl

video: triggerpoint & dry needling 

EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. 
Het is de emotionele variant van 'acupunctuur' en dan zonder naalden.
Een serie klop bewegingen op bepaalde punten op het lichaam zorgt voor rust bij emotionele blokkades.
De toepassingen van EFT zijn bijzonder breed en te combineren met reguliere methodieken zoals fysiotherapie, haptonomie, hypnotherapie, kinesiologie of een andere geneeswijze.
Het helpt bij bijna alle emotionele en zelfs bij fysieke klachten zoals hoofdpijn, migraine, faalangst, rouw, bindings en verlatingsangst, blozen, concentratieproblemen, slapeloosheid, onzekerheid, perfectionisme, eetproblemen en stress.

Het EFT- credo is: probeer het voor alles.

EFT is eenvoudig te leren en is een perfecte zelfhulpmethode die je thuis kunt toepassen.

websites:
www.levenskracht.info behandeling en opleiding
www.emofree.com  

 

Boek: EFT voor Dummies    Helena Fone
de weg naar emotionele vrijheid

 

Acupunctuur en pijn

Acupunctuur wordt al eeuwen als pijnstiller toegepast en soms ook voor anesthesie bij operaties. Deze acupunctuuranalgesie is gebaseerd op de lichaamschemie. Het is al lange tijd bekend dat op bepaalde plaatsen in het lichaam endorfinen worden geproduceerd, die de mensen vrolijker maken en de weerstand tegen pijn verminderen. Er is ook ontdekt dat het lichaam morfine bevat, wat misschien pijnvermindering door acupunctuur verklaart. 

De sterkste pijnstilling treedt op lange termijn op bij intensieve behandelingen met lange tussenpozen.

Puntstimulering en de hersenen.
Acupunten komen overeen met bepaalde hersengebieden. Onderzoek met MRI en PET liet zien dat stimulering van acupunten duidelijke effecten op de activiteit van de hersenschors had. Bij onderzoek werd een aanzienlijke hersenactivering en -inactivering gezien in reactie op de stimulering van traditionele Chinese acupunten. De punten bijvoorbeeld met het gehoor en het gezichtsvermogen zijn geassocieerd, deden de aan deze functies gerelateerde delen van de hersenen resoneren.

Pijn wordt geregeld door een complexe matrijs van lichamelijke interacties en zelfs daar waren gestimuleerde punten geassocieerd met de effecten van pijnverlichting.
Acupunctuur lijkt 'een punt te maken'.