Startpagina

De filosofie van Bach en zijn behandelmethode

De filosofie achter deze remedies is het genezen van een persoon in plaats van een lichaam. Onze lichamelijke gezondheid is afhankelijk van onze manier van denken, van onze gevoelens en onze emoties. Goede gezondheid is harmonie, ritme, is positief, constructief en een gelukkige wijze van denken. Slechte gezondheid is er als we negatief, ongelukkig en destructief denken. De kracht van het denken, is de macht die wij hebben over ons lichaam. 

Het lichaam als spiegel van de geest waarin de gedachten van de geest zich weerkaatsen. Deze geest van de patiënt, de persoon, heeft hulp en behandeling nodig om zorgen, angsten, depressies of wanhoop te boven te komen. Net als in de Homeopathie is de patiënt de belangrijkste factor bij zijn herstel, evenals karaktertrekken en eigenaardigheden, plus de lichamelijke symptomen.

Bach remedies behandelen niet rechtstreeks maar zorgen ervoor dat de natuurlijke lichamelijke afweermechanismen gemakkelijker werken door harmonie in de geest te bewerkstelligen. Zij behandelt emoties en niet datgene wat die emoties in gang zet.

Er zijn 38 Bach Bloesem Remedies en elke remedie is bedoeld voor een bepaalde gemoedstoestand of emotie. De planten zijn geselecteerd op hun primaire functie; het vermogen de geest te behandelen. De remedies behandelen de mentale kijk, de persoonlijke aard, temperament, de angst in plaats van de lichamelijke klacht. Belangrijk onderdeel van het genezingsproces is je bewust worden van de reden waarom je voor een bepaalde remedie kiest. Hierdoor begrijp je meer van jezelf en het duwt je in een positieve richting. Check en denk na over hoe je je voelt aan de hand van de volgende vragen:

* Hoe voel je je nu?
* Waar maak je je zorgen over?
* Ben je gestresst of ontspannen?
* Ben je gelukkig?
* Heb je de dingen onder controle of ontglippen ze je juist? 

Remedies en hun werkzaamheid

Algemeen:

De remedies van Bach zijn geschikt voor de behandeling van emoties, die van Vogel voor ziektes en de Royal Remedies  van Roy Martina voor het helen van onverwerkte conflicten. 

Bach- remedies.
Subtiele zaken of de geneeskracht van bloemen en de kracht van intentie. 
De ontdekker van de bloemessences Dr E.Bach was een Engelse arts-homeopaat- bacterioloog. Na jarenlange studie kwam hij tot de conclusie dat iemands fysieke gesteldheid niet de echte oorzaak van ziekte was, maar dat ziekte  in de meeste gevallen werd veroorzaakt door een negatieve psychische gesteldheid. Met andere woorden, hoe we reageren op het leven en onze tegenslagen bepaalt primair of we bevattelijk zijn voor ziekte.

De manier van omgaan met stress en de mate waarin we dingen kunnen loslaten, bepalen voor een deel of we ziek worden of niet.

Voor elke gemoedsgesteldheid of negatieve stemming vond hij een bloem met een genezende werking. In totaal 38. De bloesemremedies richten zich op de intuïtieve kant van de mens, ofwel het hogere bewustzijn.

De remedies zijn primair als zelfhulpmiddelen bedoeld en daarom zou zelfdiagnose geen probleem mogen zijn. Je begint met op te schrijven van welke remedies je denkt dat je ze nodig zou kunnen hebben. Daarna ga je jezelf dezelfde vragen stellen, als je zou doen wanneer je een ander zou helpen.

Waarom ben je bang?
Waar maak je je zorgen om?
Op welke manier maak je je druk?
Onthoud: Behandel de oorzaak en niet het gevolg! 

 

 

Bach Bloesemtherapie

'Gezondheid is afhankelijk van de harmonieuze verbondenheid met onze ziel'
Dr Edward Bach 

Edward Bach, een engelse arts gespecialiseerd in homeopathie, bacteriologie en immunologie zocht zijn hele leven naar natuurlijke remedies tegen negatieve emoties die aan de basis liggen van psychische en fysieke klachten en problemen.

Bloesemtherapie maakt gebruik van tincturen met plantenmateriaal. Deze werken vibrationeel en brengen de emoties in evenwicht, zodat lichamelijke en psychische aandoeningen worden verlicht. De bloesemtherapie komt van Dr Edward Bach. Naast bloesemtherapie zijn er veel andere tinctuurlijnen.

site: www.bachrescue.nl
www.bachbloesemremedies.com
www.bachcentre.com  (gratis downloads)

literatuur:

Bach- bloesem brochure met alle 38 tincturen.
Bach-remedies stap voor stap  Judy Ramsell Howard

Werkboek Bach-Remedies       Stefan Ball
trefzekere methode om de Bach-Remedie te bepalen die past op de te behandelen situatie.

Nieuwe therapieën met Bach-bloesems deel I en II    Dietmar Krämer
diagnose, behandeling ook van kinderen en acupunctuurmeridianen en huidzone behandeling 

 

 

Zelfbehandeling

De bach-bloesemtherapie leent zich door eenvoud en gevaarloosheid ervan uitstekend voor zelfbehandeling bij alledaagse klachten, lichte vormen van onwelzijn en tot voorkoming van allerlei ziekten in het algemeen. Ook geschikt voor kinderen en huisdieren.

Toepassingen voor zelfbehandeling:
examenvrees
gevolgen van psychische beschadiging , shock 
eerste hulp remedies
gevolgen van overwerkt zijn
kater en verkramptheid door nachtarbeid
nawerkingen van ergernis en woede 

Specifiek:

Clematis - flauwtes
Crab Apple - reinigen
Star of Bethlehem - Shock
Rock Rose - paniek
Rock Water - reisziekte 
Olive - vermoeidheid 

Eerste-hulp-remedie

Naast de 38 specifieke bloesemremedies ontwikkelde Edward Bach ook een algemene Eerste Hulp-remedie voor acute noodsituaties: Rescue. Rescue is samengesteld uit vijf krachtige bloemen-remedies: Rock Rose(Zonneroosje), Impatients(Reuzebalsemien), Clematis(Bosrank), Star of Bethlehem(Vogelmelk) en Cherry Plum(Kerspruim)

Rescue is verkrijgbaar in spray, druppels, pastilles(alcoholvrij), pearls(alcoholvrij) en ook als crème en gel. Speciaal voor een gezonde nachtrust is Rescue Nacht ontwikkeld; druppels en creme.

Eerste Hulp Indicaties:
Enorme schrik, grote paniek, verwardheid, ongelukken en zware stress en andere 'schokkende ' gebeurtenissen.Ook als je  examen moet afleggen, spreken in het openbaar, belangrijk nieuws verwacht werkt Rescue Remedy kalmerend.

Rescue Remedy Creme te gebuiken bij huidbeschadigingen, blauwe plekken, uitslag, kneuzingen, zonnebrand e.d.

Rescue Remedy voor huisdieren.
Geschrokken huisdieren hebben baat bij de Rescue Remedy.
4 druppels in water of voeding, en 10 druppels voor grotere dieren is de dosering. 

 

Zeven stemmingen

Dr Bach bestudeerde het gedrag van mensen en met name hun stemmingen en emoties.
Die deelde hij in zeven groepen in:

1.Angst
2.Onzekerheid
3.Onvoldoende interesse in het hier en nu
4.Eenzaamheid
5.Overgevoelighei
6.Moedeloosheid
7.Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen 

 

Overzicht van de Bach Bloesem Remedies

Groep I: Aspen, Cherry Plum, Mimulus en Red Chestnut.
Groep II: Cerato, Gentian, Gorse, Hornbeam, Scleranthus, Wild Oat.
Groep III: Chestnut Bud, Honet Suckle, Mustard, White Chestnut, Wild Rose.
Groep IV: Heather, Impatiens, Water Violet.
groep V: Agrimony, Centaury, Holly, walnut.
Groep VI: Crabapple, Larch, Oak, Pine, Star of Bethlehem, Willow.
Groep VII: Beech, Chicory, Rock water, Vine. 

 

 

Dr Vogel's remedies

Motto: ' Gezondheid is leven in harmonie met de natuur'.
Levensvisie:
1.
Een leven in harmonie met de natuur staat gelijk aan levenskwaliteit.
2. Voorzorgsmaatregelen: bij gezondheid en ziekte gaat het niet om één enkel orgaan, er is samenhang met levensinstelling, levensomstandigheden en levenswijze.
3. Eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid en voeding.
4. Evenwicht als levensprincipe. Tussen inspanning en ontspanning, geestelijke en lichamelijke activiteit.
5. Respect en sympathie voor alle levende wezens.
6. Het gezondheidsstreven is een natuurwet. In de totaalgeneeskunde worden niet alleen ziektesymptomen onderdrukt, maar wordt gezocht naar de onderliggende oorzaken. Dit heeft vaak tot gevolg dat de levenswijze aangepast moet worden.

 


 

 

 

 

Voor tincturen, zalf, gel, spray en adviezen.
Homeopatische kruiden en geneesmiddelen. 

www.avogel.nl
boek: De kleine dokter A.Vogel

Royal remedies

De 10 helende effecten of de 10 'ingrediënten' van de Royal remedies.

1. Gebruik van homeopatische principes om de bloesemessences te versterken.
2. Frequenties: Dr. Emoto effect.
3. Positieve intenties (bio-oscillaties).
4. Essences van edelstenen en kristallen.
5. Helende kleuren en logo op etiketten.
6. Gechannelde informatie(chanting)
7. Zuiver, gemagnetiseerd water.
8. Kruidenbasis.
9. Affirmaties op de flesjes.
10. Focus van de cliënt op affirmaties en visualisatie.
 

 

voor meer informatie; boek en remedies: www.roymartina.com

 

Homeopathie

Inleiding: subtiele energie.
Energie wordt meestal gedefinieerd als de bron van de kracht die kan worden gebruikt om werk te verrichten of een doel te bereiken. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat alles wat energetisch is, informatie bevat. Energie bevat niet alleen informatie, ze vibreert ook. alles in het heelal vibreert. Bovendien vibreert alles met zijn eigen snelheid. Al het leven is gemaakt van informatie en vibratie.

En dan nu de Homeopathie.
Homeopathie is een vibrationeel of energiegebaseerd systeem ontwikkeld door S.Hahnemann. Ze gaat uit van 'de wet van de gelijkheid', de gedachte dat dezelfde stof die symptomen bij een gezonde persoon veroorzaakt, kan genezen bij een zieke persoon.
Hahnemann ontwierp een systematische procedure voor het testen van stoffen die symptomen op lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel niveau veroorzaken. Hij koppelde deze symptomen aan ziekten om te weten te komen welke stof tegen welke ziekte moet worden gegeven.

Verdunning of potentiëring.
Hahnemann experimenteerde ook met verdunningen van deze homeopatische remedies. Hij ontdekte het proces van potentiëring: als hij een middel met water mengde en goed schudde, verhoogde dit de werking. Hij verdunde de oplossing tot er uiteindelijk geen moleculen van de oorspronkelijke stof overbleven. Toch werkte het middel. Momenteel zijn er honderden uit mineralen, planten en zieke weefsels vervaardigde oplossingen bestudeerd die bleken te werken en van duizenden is gedeeltelijk aangetoond dat ze werken.

Het aanbod bestaat uit zelfzorgmiddelen en medicijnen, meestal voorgeschreven door een arts. Over de omstandigheden waaronder de medicijnen het beste zouden werken; bijvoorbeeld gebruik van koffie, pepermunt enzovoort, lopen de meningen uiteen. Het zij zo.

Verder lezen:

'Handboek energetisch genezen'  Richard Gerber
'A Practical Guide to Vibrational Medicine'   Richard Gerber
'Het subtiele lichaam'    Cyndi Dale
'De kwantumdokter'   Amit Goswami
'Het Visionaire venster'  Amit Goswami

 

 

Het geheugen van water

Het lichaam dat voor 70 procent uit water bestaat, wordt wel vergeleken met een kristal.
Water zelf is geanalyseerd op kristalniveau door interacties met magnetisme en de resultaten wijzen erop dat vorm wordt bepaald door gedachten en intentie.
Een watermolecuul heeft een noord- en een zuidpool, net als de aarde. Deze polen worden gescheiden door een dipoollengte, net als bij een magneet. Dat betekent dat water 'een geheugen' heeft: het kan informatie opslaan, net zo als een kristal.

De Japanse fysicus Dr. Masura Emoto ontwikkelde een magnetic resonance analyzer (MRA), waarmee hij watermonsters van verschillende bronnen fotografeerde.  Hij stelde deze monsters  vervolgens  bloot, aan gebed, geluid en woorden en nam weer foto's van de watermonsters.

In zijn boek De boodschap van water staan foto' van waterkristallen . Waterkristallen zullen zichzelf ook vormgeven om gedachten en intenties te dupliceren en zien er mooi uit als de gedachten  mooi zijn en lelijk als de gedachten lelijk zijn.